Osiguranje financijskih usluga

Osiguranje financijskih usluga

Profesionalna podrška

BDO ima skupnu podršku za osiguravatelje i reosiguravatelje, kao i osiguravajuće fondove, zakonske zdravstvene osiguravatelje i brokere osiguranja u Stručnom centru za osiguranje u industriji. Kao rezultat toga, u mogućnosti smo ponuditi idealne interdisciplinarne timove.

Naše dugogodišnje iskustvo i izvrsna stručna osposobljenost naših djelatnika orijentiranih na djelatnost i kontinuirano školovanje temelj su kvalitete našeg rada. 

Povjerljiv i profesionalan odnos s našim klijentima važan nam je: stoga svakom klijentu dodjeljujemo središnji stručni kontakt, partnera za korisničku podršku, koji vas savjetuje o svim vašim pitanjima i koordinira vaše brige. Naši timovi redovito imaju visok udio iskusnih stručnjaka.

Naša tvrtka je zastupljena u glavnim stručnim odborima i ima pristup najnovijim pitanjima o kojima zauzvrat razgovaramo s našim klijentima kako bismo razvili rješenja. Primjerice, nudimo optimizaciju struktura upravljanja rizicima u smislu MaRisk i pripremu za Solventnost II. Osim toga, vrednovanje polica osiguranja i dionica osiguranja jedna je od naših temeljnih kompetencija.

Osim toga, redovito održavamo događaje za klijente na kojima se razmatraju aktualna pitanja i raspravljaju s praktičnim značajem.

Revizija i savjetovanje za zakonska zdravstvena osiguranja zahtijevaju dodatnu specijalizaciju; to opravdavamo kroz poseban odjel unutar Stručnog centra industrije s posebnim programom obuke. Ovdje trenutno vodimo projekte za konverziju financijskog računovodstva u komercijalno računovodstvo i nudimo podršku za spajanja; također se fokusiramo na nova rješenja u upravljanju rizicima i kontrolingu.

Portfelj usluga Industrijskog stručnog centra za osiguranje

Opći spektar izvedbe uključuje:

Za privatne pružatelje osiguranja

  • Revizija
  • Interna revizija
  • Savjetovanje u vezi s revizijom
  • Posebno porezno savjetovanje
  • Savjetodavne usluge

Za obveznike zdravstvenog osiguranja

  • Revizija godišnjih financijskih izvještaja
  • Revizija poslovnog upravljanja
  • Analiza podataka