Transport i logistika

Transport i logistika

Dostava robe na odredišta brže, pouzdanije i po nižoj cijeni od konkurencije: to je ono što karakterizira kvalitetu transporta i izvanrednu logistiku. A međunarodnu konkurenciju odlučuju upravo ti čimbenici.

Industrija se suočava s velikim izazovima: promjenljivi troškovi energije i aktivnosti u području zaštite okoliša i dalje vrše pritisak na troškove. Nove tehnologije čine protok robe dinamičnijim. Fizičke procese zamjenjuju digitalizirani i umreženi poslovni procesi. Praćenje robe putem elektroničkih signala i senzora postaje sve raširenije. Sustavi za identifikaciju kao što je RFID (radiofrekvencijska identifikacija) sada su standard u transportu i logistici.

Ono što su prije bili složeni logistički procesi rješavaju se u nekoliko sekundi putem podatkovnih sučelja. To također znači ubrzanje opskrbnog lanca što zahtijeva daljnju optimizaciju procesa transportnih kapaciteta. A kupci očekuju praćenje robe u stvarnom vremenu. Ovi izazovi zahtijevaju inovativna logistička rješenja.

Digitalne dostavnice i poboljšano upravljanje povratima samo su neka područja u kojima će korištenje IT-a nastaviti rasti. Više tehnologije u skladištu ili korištenje proširene stvarnosti s modelima odabira po viziji daljnji su koraci za povećanje produktivnosti, racionalizaciju i uštedu troškova. Pametno ulaganje u nova, digitalna rješenja ključ je uspjeha u industriji. To je jedini način za očuvanje ili proširenje vlastite pozicije u sve većoj domaćoj i međunarodnoj konkurenciji.

U našem industrijskom stručnom centru za transport i logistiku na raspolaganju su vam različiti stručnjaci, kao što su računovođe, porezni savjetnici i odvjetnici, koji će vam pružiti podršku u reviziji i savjetovanju po mjeri za vaše nadolazeće projekte. Uz reviziju i usluge vezane uz reviziju, porezno savjetovanje i pravno/ekonomsko savjetovanje, to također uključuje razne ponude u području savjetovanja.