Tehnologija, životne znanosti, mediji i zabava i telekomunikacije

Tehnologija, životne znanosti, mediji i zabava i telekomunikacije

Tehnologija je osnovni pokretač inovacija u nadolazećim godinama. Malo je sektora gospodarstva koji nisu njome obuhvaćeni. Bezgotovinsko plaćanje, samovozeći automobili, međumrežna roba i internet stvari neposredna su budućnost. Identificiranje novih poslovnih područja, ponuda odgovarajućih novih usluga i iskorištavanje promjena za najbolji mogući poslovni učinak: to su odlučujući čimbenici za uspjeh tvrtke u ovom području.

Medijska industrija, kao proizvođač i distributer sadržaja, trenutno prolazi kroz posebno raširen i trajan preokret. Klasični modeli prihoda gube svoju održivost. Prethodni prinosi nisu dovoljno nadoknađeni novijim pristupima. Modeli plaćenog sadržaja ne mogu apsorbirati gubitak prethodno profitabilnog tržišta oglašavanja. Nove platforme kao što su Facebook, YouTube i Pinterest oduzimaju promet medijskim tvrtkama. Funkcija vratara postupno se gubi. Istovremeno, potrošnja medija prolazi kroz dramatične promjene. Mlađi korisnici gotovo isključivo pristupaju informacijama putem interneta ili od samog početka surfaju novim digitalnim platformama. Mobilna industrija, s aplikacijama za pametne telefone i druge mobilne uređaje, doživjela je najveći rast. Razvoj je neovisan o formatu ili mediju.

Digitalna transformacija, zbog ogromne količine korisničkih podataka, nudi posebne mogućnosti. Veliki podaci pružaju informacije o interesima, sviđanjima i nesviđanjima. Ciljanje korisnika, praćenje korisnika i mobilni marketing otvaraju brojne nove mogućnosti za pretvaranje digitalne ponude u gotovinu.

U našem stručnom centru za tehnologiju, medije i telekomunikacije, stručnjaci iz naše tri divizije – revizorske, porezne i konzultantske usluge – dostupni su vam za pomoć s revizijskim i konzultantskim uslugama po mjeri za zadatke s kojima se susrećete. Uz reviziju i usluge vezane uz reviziju, porezno savjetovanje i pravno/ekonomsko savjetovanje, to također uključuje razne ponude u području savjetovanja.

Za više informacija o našoj globalnoj mreži i našoj prisutnosti na području TMT-a posjetite BDO globalnu web stranicu.