Dobrovoljno otkrivanje

Dobrovoljno otkrivanje

Povratkom na usklađenost s poreznim obvezama putem dobrovoljnog otkrivanja podataka bez kazne, uredi se poreznog savjetovanja suočavaju s izazovima s kojima se u mnogim slučajevima ne mogu nositi.

Prihodi od složenih financijskih proizvoda, različite pravne situacije unutar naknadnog razdoblja deklariranja, te zbunjujuće i nezadovoljavajuće bankovne evidencije zamke su za uspješno dobrovoljno objavljivanje. Jednostavan ručni unos ili određivanje prihoda obično stvara potencijalne pogreške, a time i značajne rizike za uspjeh dobrovoljnog otkrivanja.

Naše rješenje

Ublažavanje rizika kroz softver razvijen unutar tvrtke za stvaranje dobrovoljnih objava – njemačko porezno izvješćivanje – uvelike povećava učinkovitost automatizacijom procesa izračunavanja i procjene. S ovim softverom i našom profesionalnom stručnošću možemo brže i točnije izračunati kapitalnu dobit. Za naše klijente to također podrazumijeva uštedu troškova uz sigurnost uspješnog dobrovoljnog otkrivanja.

Naša stručnost u implementaciji

Kako smo uspješno popratili veliki broj dobrovoljnih prijava, imamo veliko iskustvo i specifičnu stručnost u izračunu prihoda od ulaganja koji se oporeziva u ovom kontekstu.

Izazov: potpuni izvještaj o prihodima

Navođenje prihoda od imovine vrijednosnih papira za porezne svrhe općenito je složena i detaljna tema jer svi novčani tokovi moraju biti ispravno prikazani.

Uz izravnu obvezu poreznih obveznika, proteklih smo godina u suradnji s odvjetničkim društvima, odvjetnicima obrane i poreznim savjetnicima trećih strana proveli niz dobrovoljnih prijava. U tim slučajevima imamo zadatak izračunati zaradu iz razloga učinkovitosti. Suradnik dobiva izračune godišnjih prihoda (detaljne izvještaje kao i prilog KAP-a) za podnošenje poreznim tijelima.