Carine, trošarine i vanjskotrgovinsko pravo

Carine, trošarine i vanjskotrgovinsko pravo

Neizravni porezi poput carina i trošarina postaju sve važniji za poduzeća. Naši stručnjaci iz naše njemačke službe za carinu, trošarine i vanjsku trgovinu sa sjedištem u Berlinu savjetuju svoje klijente o širokom rasponu neizravnih poreza, kao i aspektima vanjskotrgovinskog prava. S našim klijentima radimo na razvoju strategija neizravnog oporezivanja koje su usklađene s njihovim poslovnim strategijama.

Naš tim stručnjaka sa zadovoljstvom pomaže vašoj tvrtki u domaćim i međunarodnim poslovnim transakcijama oslanjajući se na našu interdisciplinarnu stručnost i optimalno korištenje sinergijskih učinaka zbog neposredne blizine našeg odjela za PDV i drugih posebnih jedinica BDO-a.

BDO će vam pomoći u onome što tražite:

 • Proaktivni carinski i/ili vanjskotrgovinski zakon, kao i pregled trošarina (provjera vaše tvrtke, koja uključuje dubinske istrage)
 • Preporuke za optimizaciju carinskog, vanjskotrgovinskog prava i trošarina, smjernice tijekom strukturnih promjena (novi trgovinski tokovi, pravne reorganizacije, implementacija novog računovodstvenog softvera, itd.) i podnošenje zahtjeva za donošenje odluka, zastupanje protiv uprave i sudova
 • Podrška tijekom carinske revizije ili tijekom spora s carinskom i/ili vanjskotrgovinskom upravom
 • Izvršenje trošarinskih formalnosti za periodične deklaracije i pripadajuće povrate
 • Obuka i podrška u vezi s pitanjima carina, trošarina i vanjskotrgovinskog prava
 • Koordinacija projekata usklađenosti s međunarodnim carinskim i vanjskotrgovinskim pravom
 • Savjetovanje u vezi s drugim/srodnim područjima kao što su:
  obnovljiva energija
  kombinirane topline i energije
  porez na osiguranje
  zrakoplovna pristojba
  porez na vozila
  poljoprivredne carine, izvozni povrati, pravila unutarnjeg tržišta

Bili bismo zahvalni za priliku da saznamo više o vama i vašem poslovanju. To će nam omogućiti da pronađemo učinkovite i ekonomične načine da podržimo vaše poslovanje pa čak i zajedno s vama razvijemo nove ideje za daljnje projekte.