Popis usluga

Popis usluga

Uz BDO Lead razvili smo alat koji vam pomaže da ispunite zahtjeve MSFI-ja 16 za ugovore o leasingu. Na temelju informacija koje se nalaze na sljedećim stranicama, dajemo vam sveobuhvatan pregled značajki našeg rješenja. Nadalje, nudimo vam besplatan probni pristup.

Europska unija prihvatila je IFRS 16 zahtjeve za primjenu u Europi. To znači da promjena u računovodstvu najma stupa na snagu za financijske godine koje počinju na dan ili nakon 1. siječnja 2019. godine. U budućnosti će se gotovo svaka vrsta najma priznavati u bilanci. Time će se stati na kraj trenutno prevladavajućoj kulturi strukturiranja najma. Subjekti izvješćivanja morat će zacrtati novi tečaj i ponovno procijeniti postojeće najmove.

Uz sadržajni pregled, tranzicija će imati i organizacijsku komponentu koju ne treba podcijeniti. Priznavanje svih najmova može se osigurati samo kada je sastavljen popis najmova s ​​relevantnim parametrima. Uspjeh projekta stoga u velikoj mjeri ovisi o tome kako je skup podataka sastavljen i kako se pravila primjenjuju. BDO LEAD vam pomaže da učinkovito upravljate fazama “Razumijevanje” i “Analiza” i što je brže moguće doći do primjene pravila (prijelaza). Korištenje (djelomično) automatiziranih rješenja posebno je prikladno za prikupljanje i analizu masovnih podataka (npr. ugovora). Rješenje BDO LEAD temeljeno na IT-u, koje su razvili stručnjaci za IT i financijsko izvješćivanje u našoj računovodstvenoj savjetodavnoj grupi, pružit će vam usmjerenu podršku pri prijelazu na IFRS 16 ili ASC 842 i naknadnom izvješćivanju. BDO LEAD omogućuje centralno skladištenje i kontinuirano održavanje zakupa.