Restrukturiranje

Restrukturiranje

BDO Restrukturiranje podržava vas u teškim gospodarskim situacijama s holističkim uslugama iz jednog izvora. Uz našu opsežnu ponudu usluga, BDO Restructuring surađuje s vama kako bi stvorio temelje za vaš uspješan projekt restrukturiranja ili preuređenja. Oslanjamo se na iskusan tim pravnika i ekonomista koji su specijalizirani za savjetovanje tvrtki u kriznim situacijama. Integracija s našom globalnom BDO mrežom omogućuje nam da zadovoljimo potrebe s kojima se tvrtke suočavaju u sve internacionalnijim i složenijim situacijama u vrijeme krize.

Osim podrške u osmišljavanju mjera restrukturiranja i reorganizacije te kreiranju rješenja za preuređenje, također pridonosimo vašem poslovanju upravljanja zaokretom ili vam pomažemo u preuređenju u sklopu sudskih stečajnih postupaka, na primjer, u kontekstu 'postupka zaštite', stečajni postupak pod vlastitom upravom ili izradu stečajnih planova.

Ono što naše savjetovanje čini posebnim je to što su naši konzultanti također upoznati s perspektivom središnjeg pregovaračkog partnera u korporativnoj krizi, osim što posjeduju iskustvo iz raznih mandata restrukturiranja i preokreta. Stoga smo svjesni specifičnih zahtjeva koje nameću projektima preuređenja i komunikacije u kriznim situacijama. Dovodimo vas u poziciju da ispunite očekivanja vaših partnera u njihovim projektima preuređenja i tako osigurate podršku financijskih partnera, institucionalnih vjerovnika, zaposlenika i drugih ugovornih partnera u vašem projektu.

Naša podrška ne prestaje kada završimo sa sastavljanjem vašeg plana preuređenja. Znamo da je rekonstrukcija dinamičan proces u kojem je potrebno prilagoditi se promjenama koje se neprestano događaju. U sklopu upravljanja zaokretom ili potpore stečajnim postupcima u samoupravi, tako Vam pružamo podršku u provedbi Vašeg projekta.

No, također vam možemo pružiti podršku čak i ako izvansudska prenamjena više nije moguća: u okviru klasične stečajne administracije, naš je cilj održavanje maksimalne vrijednosti za tvrtke, dioničare ili vjerovnike. Naši stečajni upravitelji mogu iskoristiti bogato iskustvo iz pružanja podrške u više od 1500 stečajnih postupaka.